maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulutervehdys ystävälle




Oon saanut tänä vuonna uuden ystävän, 80-vuotiaan Kyöstin. Hän on nokialaisessa palvelukodissa asuva yksinäinen mies, joka kaipasi alkuvuodesta juttukaveria ja ystävää. Itse olen mukana Suurella sydämellä -vapaaehtoisjärjestön Lähimmäispalvelussa ja mun sekä Kyöstin tiet kohtasivat maaliskuun alussa. Meistä tuli nopeasti ystäviä. Pian ystävystyin myös toisen palvelukodin asukkaan, puheliaan ja aina hymyilevän Eerikin, kanssa. Olen käynyt yleensä maanantai-iltapäivin moikkaamassa ystäviäni.

Tarina mun ja Kyöstin ystävyydestä löytyy TÄSTÄ.

Syksystä eteenpäin mukanani on ollut myös toinen vapaaehtoistyöntekijä, koirani Seppo. Kyösti ja Seppo ystävystyivät oitis, ja Seppo on ilahduttanut myös muita palvelukodin asukkaita karvaisella olemuksellaan sekä rapsutuksien kerjäyksillään. Suruksemme Eerikin vointi heikkeni voimakkaasti syksyn aikana ja hän nukkui pois marraskuun lopulla.

Tänään kävimme Sepon kanssa Kyöstin luona viemässä joulutervehdykset. Veimme Kyöstille joululahjapaperipussin, missä oli kahvipaketti sekä suklaarasia. Kyösti oli lahjasta hyvin liikuttunut ja nopeasti epäili, että suklaarasia ei tule jouluaattoa näkemään, sillä hän tykkää suklaasta tosi paljon. Siinä sitten nauroimme asialle ja siliteltiin Seppoa. Ystävyys on hyvä asia.

Joulu on yksinäisille ihmisille kenties vuoden vaikeinta aikaa. Pelkkä hymyily tai ohimennen tokaistu "Moi!" voi olla jollekin ihmiselle valtavan suuri asia. Hymyillään toisillemme.

www.suurellasydamella.fi
www.hiljaiset.fi
https://rednet.punainenristi.fi/ystavatoiminta
http://vapaaehtoistyo.fi/ 

Hyvää joulua toivottelee:
Petteri Poukka

(Palvelukodin ihmisten nimet muutettu.)


1 kommentti:

  1. Olet, Petteri, hieno mies! Tällaista positiivisuutta maailma tarvitsee. Pilke silmäkulmassa, muttei leikillään. Hyvää joulua sinulle!

    VastaaPoista